Organisatoren afgelast foodfestival verbitterd over gemeente

Foto: Pixabay / Menno de Jong

Evenementenorganisatie Bruisend die dit weekeinde het afgelaste eerste foodtruck festival Tjoeke Tjoeke Food Food organiseerde in het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam, beklaagt zich over de houding van de gemeente ten aanzien van de schadepost die daardoor is ontstaan.

‘Met veel gemeenten zijn wij in contact over het mogelijk verplaatsen van het festival, terugbetaling of kwijtschelding van leges en dergelijke. Men is in ieder geval bereid om samen met ons te kijken naar mogelijke oplossingen. Zo niet de gemeente Zaanstad. Hier is men van mening dat onze toch al zeer hard getroffen sector via de gemeente extra moet bloeden in deze periode,’ schrijven de verbitterde organisatoren ons in een e-mail. ‘Op al onze verzoeken krijgen wij enkel afwijzingen. Niets is mogelijk of bespreekbaar. Geen enkele concessie wil men doen, men wil enkel geld zien.’

Overal buiten vallen

Bruisend loopt er net als eenpitters in andere sectoren en kleine ondernemingen tegenaan dat hun registratie bij de Kamer van Koophandel soms niet in de lijst met SBI-nummers staat die voor steun in aanmerking komen. Ook mensen met een bedrijf aan huis vallen er tot nu toe buiten. Er worden wel oproepen gedaan om die lijst uit te breiden en dat heeft inmiddels ook wel positieve gevolgen gehad voor bijvoorbeeld taxichauffeurs en eigenaren van tattooshops, maar voor andere beroepsgroepen blijft een oplossing (nog) uit het zicht. De opstelling van Zaanstad, ‘met geen enkele compassie voor een bedrijf uit zo’n sector’, zorgt volgens Bruisend alleen maar voor een hogere versnelling richting een mogelijk faillissement.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen