112

Diefstal gereedschap uit bestelbussen nog steeds een plaag

Foto: Bol.com

De inbraken in bestelauto’s zijn een voortdurende plaag, zo blijkt uit een tweet van de politie. Eerder al werd gewaarschuwd voor deze vorm van criminaliteit. Op de website Autokraak.nl van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid staan tips om autokraken te voorkomen.

Eén daarvan is om alert te zijn op mensen of groepjes van twee of drie mannen die in één keer een serie auto’s willen kraken. De verkenning van een buurt en een buit zoeken duren veel langer dan de autokraak zelf, aldus de site. ‘Dus let op personen of groepjes die onbestemd rondhangen op plekken zoals een steeg of portiek, personen die doelloos rondlopen of het onbekende brommertje dat de hele avond door de wijk rijdt. Ook een auto die op de parkeerplaats cirkelt of al een tijdje met draaiende motor in de straat staat kan verdacht zijn.’

Zzp’ers vaak de klos

Bestelwagens van zzp’ers zijn een favoriet doelwit van georganiseerde criminelen en dat levert de eigenaren die er de dupe van worden veel hoofdbrekens op: schade aan de bus, aangifte doen, klanten afbellen en nieuw gereedschap kopen. Voorkomen is daarom beter dan genezen. Voor kopers van tweedehands gereedschap geldt: als een ptijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan gaat het waarschijnlijk om gestolen materialen. Is de diefstal aangegeven, dan is dat te controleren op de website Stopheling.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen