Groei van franchiseformule Spare Rib Express zet onverminderd door

Foto: Spare Rib Express

De vestigingen van franchiseformule Spare Rib Express maakten de eerste zeven maanden van dit jaar een groei door van maar liefst achttien procent. Het bedrijf heeft onder meer een vestiging in Wormerveer.

Het jaar 2016 werd afgesloten met een omzetgroei van zestien procent in vergelijking met een jaar eerder. Inmiddels heeft de formule 39 locaties in Nederland en één in Duitsland. Spare Rib Express ziet ook een toenemende interesse in haar formule bij nieuwe franchisenemers.

Op dit moment zijn er bouwtrajecten gaande in Woerden, Hellevoetsluis en Alphen aan den Rijn. Daarnaast is Spare Rib Express voor negen nieuwe franchisenemers actief op zoek naar nieuwe locaties.

Omzetgarantie

Ongetwijfeld heeft dit te maken met de gunstige voorwaarden. Franchisenemers kunnen bij Spare Rib Express starten met een omzetgarantie. Wij hebben een gefundeerd vertrouwen in de kracht van onze formule én in de groeipotentie, waardoor wij dit risico durven te nemen,’ aldus David Pinedo, commercieel manager van de franchiseformule.

Voor Nederland ziet Spare Rib Express nog groeikansen in Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. Afgelopen december opende de eerste Spare Rib Express To Go in Groningen, in samenwerking met Q8/Tango. Traditioneel hebben tankstations koffie, snoep en het gebruikelijke lunchassortiment.

Groninger worsten

Het Spare Rib Express To Go concept kenmerkt zich door producten die aansluiten bij elk moment van de dag. Zo verkoopt het filiaal Segafredo koffie en heeft het een lunchassortiment met variaties als Thaise kip of roasted ribs met sla, smuluitjes, ei, augurk, Chinese saus en kokosroom.

Verder verkoopt het filiaal ook de normale tussendoortjes en snacks, maar ook fruit, brownies en Groninger worsten van een lokale slagerij.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen