Venrooy Caravans in Assendelft houdt op te bestaan

Het was tientallen jaren lang een vertrouwd beeld langs het spoor.
Het was tientallen jaren lang een vertrouwd beeld langs het spoor.
Foto: Funda

Het beeldbepalende camper- en (sta)caravanbedrijf van Venrooy in Assendelft verdwijnt. Eigenaar Anton Venrooy (77) heeft geen opvolger en gooit de handdoek in de ring.

Op Marktplaats staan nog zes stacaravans van het bedrijf, in prijs variƫrend van 3750 tot 10.950 euro. Venrooy was sinds 2011 ook caravanmakelaar: in overleg met de eigenaar (en op basis van de door de ANWB erkende inruilprijzen en de deskundigheid van de medewerkers) werd het verkoopbedrag vastgesteld en werden afspraken met betrekking tot de bemiddeling vastgelegd. Daarna werd het kampeermiddel aan het ruime assortiment in Assendelft toegevoegd. Een alternatief voor Zaankanters die hun caravan of camper via een makelaar kwijt willen is Karsten in Oosterblokker.

Venrooy Caravans was sinds 1974 actief en had een ruime keus aan nieuwe en gebruikte sta- en toercaravans en campers. Het bedrijf was dealer van onder andere TEC tour caravans en TEC Campers, Atlas, Ascot, Second home chalets en Carnaby Caravans. Er waren een eigen werkplaats met Bovag-keurmerk en een campingwinkel.

Uniek bedrijf

Het Assendelfse bedrijf langs het spoor bouwde en verbouwde ook chalets naar eigen ontwerp en verzorgde het transport naar de gewenste standplaats. Dat gebeurde eveneens met de accommodaties die er werden gehuurd. Een totaalpakket dat gedurende ruim 45 jaar schaven aan uitbreiding en verbetering een uniek bedrijf opleverde, dat nu ten einde is gekomen.

Het ruime buitenterrein van 5895 vierkante meter van Venrooy langs de Provincialeweg tussen Krommenie en Assendelft is te huur totdat de huurovereenkomst tussen Venrooy en de eigenaar afloopt. Wanneer die periode voorbij is en de nieuwe huurder niet wil blijven, moeten alle opstallen worden weggehaald. De huurprijs is 24.181 euro exclusief btw per jaar. Er ligt een bedrijfsbestemming op de grond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen