Woonwinkel Flinders komt met duurzame designwedstrijd

De fysieke winkel van Flinders op het Hembrugterrein.
De fysieke winkel van Flinders op het Hembrugterrein.
Foto: Google Street View

De Zaanse online woonwinkel Flinders heeft een nieuwe designwedstrijd in het leven geroepen, de Sustainable Interior Design Awards. Het bedrijf wil een podium bieden voor ‘vernieuwend en duurzaam design dat een positieve impact heeft op mens en milieu,’ aldus de website Wonen 360.

De Sustainable Interior Design Awards zijn jaarlijkse prijzen voor de meest vooruitstrevende en duurzame designproducten en het meest vooruitstrevende en duurzame designmerk. Merken uit binnen- en buitenland worden uitgedaagd uit om een duurzaam product of merk aan te dragen dat in 2019 of 2020 op de markt is gebracht en momenteel te koop is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen meubels, verlichting en accessoires. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2020. Een vakjury nomineert vervolgens drie kanshebbers per categorie en stelt de winnaars vast. Op 21 augustus worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de awardshow in Zaandam, waar het bedrijf op het Hembrugterrein ook een stenen winkel heeft.

Doelstellingen VN uitgangspunt

Flinders heeft een model ontwikkeld waarmee duurzaamheid kan worden vastgesteld op basis van een zestal criteria waaronder materiaalgebruik, productieproces en recyclebaarheid. Het model is gebaseerd op de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen