CacaoLab en DropLab in ruimere jas op Zaanse Schans

Foto: Twitter / CacaoLab

Het cacao- en droplab van Zaans Gedaan op de Zaanse Schans zit na een verbouwing sinds gisteren in een ruimere jas op de Zaanse Schans. Ook de inrichting is opgefrist door de eigenaren Sabien Poutsma en Pauline Gingnagel. Het Cacaolab startte in 2014 en werd later uitgebreid met een dropafdeling.

Maken en proeven, daar draait het om in het bedrijf, waar ook nog een winkel bij hoort waar zo’n 150 soorten chocola en repen worden verkocht. Cursisten leren er alles over proeven, ruiken, malen, kraken en wannen. Dat laatste is een speciale techniek om na het kraken van de cacaobonen de losse vliesjes eruit te zeven in een platte rieten mand. Door die te schudden moet de wind vat krijgen op de vliesjes en die eruit blazen. De medewerkers van het CacaoLab kunnen hun gasten bovendien veel vertellen over de geschiedenis van Zaanstreek met betrekking tot chocolade en cacao.

Droplab

Het Droplab werkt volgens dezelfde uitgangspunten. Het snoepgoed wordt gemaakt van een breed scala aan bijzondere ingrediënten. Cursisten leren die allemaal kennen en hoe hoer geldt dat proeven weten is. Terwijl het dropdeeg afkoelt, maken de deelnemers in de proeverij een ‘dropreis’ door Europa. Eens in de maand is het mogelijk om zonder groepsboeking aan een workshop DropLab deel te nemen. Mensen melden zich daarvoor individueel aan en er wordt een groep gevormd van alle afzonderlijke aanmeldingen. Bij minimaal acht aanmeldingen gaat de workshop door. Aanmelden kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen