Payroll-bedrijf Briljant Sz in Krommenie falliet verklaard

Foto: Needpix.com

Het payroll-bedrijf Briljant Sz BV aan het Vlietsend 63A in Krommenie is gisteren failliet verklaard door de rechtbank Noord-Holland.

De onderneming was actief sinds april 2017 en was eerder gevestigd in de Van Allenstraat in Krommenie. De curator die door de rechtbank is aangesteld is mr J.B. Biezen van het Zaandamse kantoor Koster CS. Payrollers gaan vaker bankroet, zo leert een korte zoektocht op internet. Het zijn bedrijven die op papier de werknemers van ondernemers die hen contracteren in dienst nemen en daarmee juridisch de werkgever worden.

Zij nemen daarmee ook de arbeidsrechtelijke verplichtingen over, zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, de jaaropgaven, ontslagprocedures, de salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen. De feitelijke werkgever blijft echter aansprakelijk voor de afdracht van loonbelasting en de premies sociale verzekeringen en bij een faillissement van het payroll-bedrijf is het mogelijk dat er opnieuw premies en belasting aan het UWV en de Belastingdienst moeten worden afdragen, ook al is dat eerder ook al aan de payroller gedaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen