Brouwerij Breugem komt met Zoentje voor Valentijnsdag

Foto: Brouwerij Breugem

Brouwerij Breugem in Zaandijk heeft voor Valentijnsdag een speciaalbier ontwikkeld met de toepasselijke naam Zoentje. ‘De dames willen niet altijd chocolade of rozen. En dames; de mannen hebben ook veel liever een lekker biertje in plaats van een teddybeer met een hart,’ luidt de gedachte erachter.

Hoewel de liefde altíjd gevierd mag worden, bereikt die viering op 14 februari weer een hoogtepunt op Valentijnsdag. Behalve kussen worden dan ook cadeaus uitgewisseld. Dat bracht Brouwerij Breugem op het idee om een bijzondere biersoort uit te brengen. Om de liefde een handje te helpen geeft Breugem als ludieke actie een rondvaart over de Zaan weg, met onderweg een proeverij van diverse soorten bier en kaas. Hoe daarbij te zijn? Plaats een foto met een zoen op Facebook of Instagram met de hashtags #ditismijnzoentje en #brouwerijbreugem. De winnaars krijgen op 24 februari bericht. Het Zoentje zal ook verkrijgbaar zijn in de horeca.

 

 

Patrick Breugem

Breugem is geen verzonnen naam met een Belgische klank, maar gewoon de naam van de man achter het bier. Patrick Breugem was al brouwer in de voormalige brouwerij in Zaandam en brouwt nu zijn eigen bier in Zaandijk. Hij heeft eerder gewerkt in Brouwerij de Prael en was brouwmeester bij De 7 Deugden in Amsterdam. Zijn passie voor bieren is ongekend en het liefst schenkt hij trots zijn bieren zelf tijdens diverse festivals. Samen met de Zaans-Canadese bierkenner Derek Walsh breidt hij zijn assortiment verder uit. Met oog voor alle invalshoeken en smaken die bier maar kan hebben.

 

 

Reacties