De Tweekoppige Phoenix herrezen als café, slijterij nog even dicht

Foto: Facebook / De Tweekoppige Phoenix

De Tweekoppige Phoenix heeft afgelopen zaterdag het verbouwde café op de Zaanse Schans geopend. De slijterij blijft nog even gesloten: daar wordt doorgewerkt aan een ‘distilleer experience‘: ruiken, voelen en proeven en kopen.

In de loop van deze maand wordt het assortiment in het café nog uitgebreid met onder meer Nederlandse wijnen en ruim vijftien Noord-Hollandse bieren en komt er een vernieuwde lunchkaart met zowel koude als warme gerechten. Er zijn twee nieuwe bedrijfsleiders aangesteld en op de planning voor de komende maanden staat nog een aantal zaken, waaronder het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, een compleet vernieuwde website met webshop en proeverijen van bier, wijn en gedestilleerd. Ook worden meer samenwerkingen gezocht met Zaanse bedrijven. De Tweekoppige Phoenix bestaat uit een zelfstandig opererende distilleerderij aan de Diederik Sonoyweg en een proeflokaal met  slijterij op de Zaanse Schans. De recepten waarmee gewerkt wordt worden al drie generaties lang doorgegeven binnen de familie van eigenaar Arthur Kruijt en diens zoon Julian.

Vanavond om 18:50 bij BinnensteBuiten NPO2. Opnieuw een kijkje in onze distilleerderij met een wel heel uniek product, Jenever gemaakt van oud brood! Stokers Nico en Chris: In de zomer van 2017 zijn wij gestart met het brouwen van onze eigen verantwoorde Bakers Best jenever. Nico is hobby distillateur en liep stage bij meesterdistilateur Arthur van De TweeKoppige Phoenix. Chris is gediplomeerd bakker en groeide op in een chocoladefabriek. Kijken jullie mee?

Geplaatst door De Tweekoppige Phoenix op Vrijdag 16 maart 2018

Reacties