Accountant wordt bakker: Vedi Patisserie opent in Zaandam

Foto: Vedi Patisserie

Vedi van Steenwijk zegt na tien jaar de accountancy en zet een bakkersmuts op. Op 1 december opent ze haar Vedi Patisserie aan de Botenmakersstraat 40 in Zaandam.

Na een workshop in de vakantieperiode wist ze het zeker: ze ging totaal iets anders doen. Een introductiecursus bij het Bakery Institute aan de Westzijde in Zaandam had het vuurtje aangewakkerd. Ter voorbereiding op haar bakopleiding liep Van Steenwijk enkele maanden stagelopen bij de bekende Patisserie Chocolaterie Buter. In de winter van 2018 volgde haar voltijdse vakopleiding Patisserie van het Bakery Institute in de oude Verkadefabriek. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor carrièreswitchers. Banketmeesters Gerard Blaauw en François Brandt leerden haar de fijne kneepjes van het vak. ‘Deze opleiding is echt dóén: heel veel uren maken in de bakkerij. Op de werkvloer leer je het vak het beste,’ zegt ze tevreden.

Vedi van Steenwijk.

Al tijdens de intensieve bakopleiding timmerde Van Steenwijk aan de weg met eigen opdrachten en het opbouwen van een netwerk. Al snel ontstond daardoor het merk Vedi Patisserie. De foto’s op sociale media van haar gebakjes laten de precisie en accuratesse van de maakster zien: mooi en betoverend om naar te kijken. Omdat de vraag naar haar producten stijgt bouwde de ondernemende bakster samen met haar vader een bakkerij in een oude loods aan de Botenmakersstraat om haar productielijn te starten. ‘Hier ga ik alles maken en klanten kunnen hun bestellingen hier afhalen. Misschien wordt het te zijner tijd wel echt een patisserie, die op gezette tijden open is.’

Alle foto’s: Vedi Patisserie

Op 1 december is er de feestelijke opening van Vedi Patisserie. Liefhebbers zijn van harte uitgenodigd om tussen 15:00 en 17:00 uur te komen kennismaken. Op het Zaans Film Festival kunt u op vrijdag 22 november al letterlijk een voorproefje krijgen. Na de food-documentaire Kings of Pastry (afloop 21:00 uur) staat Van Steenwijk klaar in de Verkadefabriek met haar smakelijke mini-kunstwerkjes en vertelt ze vol passie over het bakkersambacht.  

Reacties

Cookieinstellingen