Winkel failliet Liv Outdoor in Bruynzeelfabriek in de verhuur

Foto: Google Street View

De 5000 vierkante meter tellende winkelruimte waarin de eind augustus failliet verklaarde kampeer- en outdoorspecialist Liv Outdoor gevestigd was wordt te huur aangeboden voor 65 euro per vierkante meter per jaar. De winkel op de eerste verdieping maakt deel uit van de gerestaureerde voormalige Bruynzeelfabriek op bedrijventerrein Zuiderhout. 

Het pand is gechikt voor perifere detailhandelsvestiging, dat wil zeggen de verkoop van een beperkt aantal producten aan het publiek. Denk daarbij aan zaken als woninginrichting (meubels, verlichting, woningtextiel en dergelijke), keukens, sanitair, doe-het-zelfartikelen, auto’s en motoren, vloerbedekking en parket. In Zaanstad horen daar inmiddels ook (elektrische) fietsen bij, gezien de recente komst van Stella naar de Stormhoek. De makelaar omschrijft de nu te huur aangeboden ruimte in het winkelcomplex Meters Zaandam als een ‘absolute toplocatie binnen het goed geoutilleerde bedrijventerrein Zuiderhout, een gebied waar zowel perifere detailhandelsactiviteiten plaatsvinden alsook kleinschalige bedrijvigheid’. ‘In de structuurvisie van de gemeente Zaanstad is Zuiderhout genoemd als het gebied met fysiek de meeste mogelijkheden voor uitbreiding van PDV-activiteiten.’

Mediamarkt?

Her lijkt een uitgelezen kans voor een bedrijf dat al heeft aangegeven uit de binnenstad van Zaandam te willen verkassen naar Zuiderhout: Mediamarkt liet in november vorig jaar weten eind dit jaar het dan aflopende huurcontract niet te verlengen en Zaanstad de rug toe te keren als er geen toestemming zou komen voor een vestiging op Zuiderhout Noord. De toenmalige wethouder Gerard Ram had daar wel oren naar, hoewel de gemeenteraad tijdens de behandeling van de Detailhandelsvisie 2015-2025 besloot om elektronica uit te sluiten op die plek om de binnenstad te beschermen. Sindsdien heeft Ram echter het veld geruimd en is niets meer over een verhuizing van Mediamarkt vernomen.

In de directe nabijheid van het nu te huur gezette pand bevinden zich onder meer een Riviera Maison Outlet, Tegel Mega Store, Prénatal, Loods 5 Garage, Tuinmeubelland, Sanisale en kringloopwinkel Het Goed. Er zijn 500 parkeerplaatsen beschikbaar voor de deur en in het gebied zijn daarnaast publiekstrekkers als Hornbach, Kwantum, Vrijbuiter en Loods 5 gevestigd alsmede filialen van McDonalds en KFC.

 

Reacties