Zaanse Hostel opnieuw gesloten: geen nieuwe vergunning

Foto: Google Street View

Het Zaanse Hostel aan de Westzijde in Zaandam krijgt geen nieuwe vergunning omdat de eigenaar zich in het eerste jaar niet aan de voorwaarden heeft gehouden. De buurt was niet blij met de goedkope logiesgelegenheid en die gaat met dezelfde eigenaar niet meer open, meldt Dagblad Zaanstreek. Die wist dat ook in kort geding niet voor elkaar te krijgen.

Het Zaanse Hotel was het eerste goedkope hotel in Zaandam en ging in augustus 2016 open. Het werd in 2017 gesloten toen de eerste uitbaters niet de juiste vergunningen bleken te hebben en werd daarna voortgezet onder leiding van de ondernemer die nu eveneens is gestrand. De commentaren van gasten op de accommodatie op de website van Booking.com waren niet mild: de meeste waarschuwden potentiële gasten er voor om vooral niet te veel te verwachten. Twaalf mensen op een kamer is volgens velen te veel van het goede.

Meer plannen

Intussen is ook een vergunning gevraagd voor het ombouwen van het voormalige winkelpand van Used Products aan de Westzijde tot een hostel en eveneens voor de bovenverdieping van het net geopende Café Het Pand op de Zuiddijk. In de tegenover het eerstgenoemde winkelpand gelegen Verkadefabriek komen op de tweede en derde verdieping hotelkamers ook hotelkamers. Omwonenden van het Zaanse Hostel klaagden onder meer over afval op straat, op de stoep geparkeerde fietsen en buiten rondhangende gasten. Ook bleek er tijdens een controle geen personeel aanwezig te zijn in het horecagedeelte van het hostel, wat wel verplicht is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen