Hotelkamers voor twee etages boven De Bieb in Zaandam

De Bieb zit op de eerste etage aan de rechterkant van het complex.
De Bieb zit op de eerste etage aan de rechterkant van het complex.
Foto: Google Street View

De gemeente heeft de vergunning verleend voor het maken van hotelkamers op de tweede en derde etage van de voormalige chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde in Zaandam, boven de Bieb. De kamers op de nu vrijwel leegstaande verdiepingen zijn vooral bedoeld voor werknemers.

Was er eerder sprake van hotelkamers en appartementen, daar wordt nu in de vergunning gesproken over ‘hotelappartementen met logiesfunctie’. Vorige week maakte de gemeente bekend een aanvraag voor een hostel te hebben ontvangen in de leegstaande voormalige winkel van Used Products, op een steenworp afstand van het Verkade-complex. Er komen aan de Westzijde ook al hotels in het voormalige pand van de Tyfoon en Dagblad Zaanstreek op de hoek van de Zeemansstraat en boven restaurant La Cubanita, op de kop van de Stationsstraat.

Bezwaar maken

Tegen de vergunning voor de chocoladefabriek kan door belanghebbenden nog tot 30 april bezwaar worden aangetekend. Dat moet middels een schrijven aan Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering. De zaaknummers zijn 80019 (tweede verdieping) en 80017 (derde verdieping).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen