Café Het Pand blaast pand van Jinx nieuw leven in

Foto: Sjoerd Beekes

De burgemeester opent op zaterdag 18 mei om 17:00 uur het nieuwe Café Het Pand op de Zuiddijk 7 in Zaandam. Dat pand is het afgelopen half jaar grondig verbouwd. De uitbater is Sjoerd Beekes, die eerder bedrijfsleider was bij onder meer de Amsterdamze zaken Café Cox (het theatercafé van de Stadschouwburg), Café Van Daele en de Balie. Hij woont in Zaandam en miste daar een stamkroeg.

In Café Het Pand moeten de elementen bruine kroeg, sfeervolle inrichting en kunst en cultuur samenkomen. De vorige horecazaak op het adres, rockcafé Jinx, werd in juni 2017 door de toenmalige burgemeester Ruud Vreeman gesloten wegens een drugszaak, maar Jan Hamming is bereid gevonden om het karakteristieke pand nieuw leven in te blazen en om het nieuwe initiatief een zetje in de rug te geven door in eigen persoon het lintje te komen doorknippen. Er zijn ook plannen voor een hostel boven het café.

Een beeld van het interieur.

Café voor iedereen

Beekes heeft een café voor ogen waar jong en oud zich welkom voelt, ‘in alle soorten en maten’. Er wordt ruimte gemaakt voor lokale muzikanten, er worden Zaanse biertjes getapt en Hema-worsten geserveerd en ook staan jeugdtheatervoorstellingen en popquizzen op het programma. Een borrel geven of een verjaardagsfeest geven kan ook. Tijdens een proefperiode zijn de eerste – volgens de uitbater enthousiaste – bezoekers al binnen geweest, maar zaterdag is pas de enige echte, officiële, feestelijke opening.

 

Reacties

Cookieinstellingen