Financiële positie Yarden nog wankeler dan eerder voorzien

Foto: Pixabay

De financiële positie van uitvaartverzekeraar en -verzorger Yarden is dermate zwak dat polishouders zich zorgen moeten maken over hun uitkering. Dat schrijft het FD naar aanleiding van een solvabiliteitsrapportage. Yarden staat al enige tijd onder curatele van toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Het was al bekend dat Yarden in zwaar weer verkeert, maar de kapitaalbuffers blijken nog veel lager dan eerst werd geraamd. De uitvaartverzekeringstak had eind 2018 een solvabiliteitsratio van 26 procent, terwijl dat minstens 100 procent moet zijn. Eind 2017 lagen de buffers nog op 120 procent. Concurrent Monuta heeft een ratio van 162%, aldus het financiële dagblad. Yarden heeft laten weten voldoende geld in kas te hebben om uitvaarten uit te voeren, maar enkele honderdduizenden verzekerden moeten er ernstig rekening mee houden dat hun uitvaart niet volledig wordt vergoed.

Met name mensen die begin deze eeuw bij Yardens rechtsvoorgangers AVVL en Nuva een naturaverzekering hebben afgesloten lopen dat risico. Yarden werkt inmiddels onder toezicht van DNB aan een herstelplan.

Reacties

0