Pas medio april uitsluitsel over ligger Deka-garage

Foto: Google Street View

De uitkomsten van het onderzoek naar de bezweken stalen ligger in de parkeergarage van de DekaMarkt in Wormerveer komen pas medio april beschikbaar, zo meldt burgemeester Jan Hamming aan de gemeenteraad. Daarmee duurt het onderzoek langer dan aanvankelijk werd verwacht.

De eigenaar en aannemer willen de uitkomsten dan presenteren aan de vakafdelingen van de gemeente. Inmiddels is al wel begonnen met de uitvoering van bepaalde delen van de inmiddels verleende bouwvergunning. Voor andere delen van het herstelplan voor de in september deels ingestorte parkeergarage dienen nog tekeningen en/of berekeningen te worden aangeleverd, die dan beoordeeld worden door de constructeurs van Zaanstad. ’Pas als zij akkoord zijn, kan de volgende stap in het herstelplan worden gezet, schrijft Hamming.

Streng toezicht

Bij elke volgende stap dienen wederom tekeningen en berekeningen te worden aangeleverd en ook dan is weer toestemming nodig van de constructeurs. Ook de inspecteurs van Bouw- en woningtoezicht houden de situatie ‘nauwlettend in de gaten’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen