Vergunning voor herstel Deka-garage; nu nog groen licht

Foto: Google Maps

Er is een omgevingsvergunning verleend voor het herstel van de in september deels ingestorte Deka-garage in Wormerveer. Dat betekent niet dat de garage herbouwd wordt, maar dat de werkzaamheden van start kunnen gaan zodra is vastgesteld dat dit een veilige constructie gaat opleveren.

Er is nog steeds geen uitslag bekend van de drie onderzoeken die gaande zijn naar de instorting van de parkeergarage aan Plein 13: dat van de gemeente, dat van de eigenaar van het gebouw en dat van de supermarktketen DekaMarkt. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft naar het pand in Wormerveer gekeken. In het dorp worden de winkel en de daarin gevestigde voorzieningen als een pinautomaat, een stomerijservice en een postbalie node gemist. Op z’n vroegst gaat de supermarkt halverwege dit jaar weer open.

Bezwaar maken

Tegen de nu verleende vergunning kan tot 19 maart bezwaar worden aangetekend door belanghebbenden. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van datum, naam, adres, handtekening en motivering.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen