Ook Gerard Ram heeft geen idee wat Ikea in Zaandam van plan is

Foto: Wikipedia

Wethouder Gerard Ram van Economische Zaken tast net als ieder ander volledig in het duister over de plannen van Ikea in Zaanstad, zo blijkt uit een ‘tussenantwoord’ van het college op vragen van Democratisch Zaanstad.

Vorige week is duidelijk geworden dat Ikea een besluit heeft genomen over een ingrijpende strategische koerswijziging en reorganisatie. Vanwege deze interne besluitvorming bij Ikea heeft de afspraak tussen Ikea en de gemeente Zaanstad langer op zich moeten wachten,’ zo is daar te lezen. ‘Gezien deze ontwikkelingen willen wij de uitkomsten van deze afspraak afwachten om uw vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.’

Gevolgen voor Zuiderhout

Het streven is om uiterlijk 24 december 2018 wat meer te kunnen vertellen. DZ stelde de vragen naar aanleiding van het bericht dat investeerders en ontwikkelaars terughoudend zijn met plannen voor industrieterrein Zuiderhout zolang daar een besluit over de vestiging van het woonwarenhuis boven de markt blijft zweven. Eerder had Ram gezegd met enige regelmaat contacten met de Zweedse meubelgigant te onderhouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen