Familie Blokker trekt de handen af van de gelijknamige winkels

Het vorig jaar gesloten filiaal van Blokker in Assendelft.
Foto: Twitter

De familie Blokker zet een meerderheidsbelang in de gelijknamige winkelketen in de etalage, aldus president-commissaris Michiel Witteveen in Het Financieele Dagblad: ‘Een frisse wind en nieuwe ideeën kunnen een bedrijf naar een nieuwe fase helpen.’

Bij Blokker was net weer een koerswijziging ingezet die de winkels weer richting hun oude succesformule moet leiden. Onder meer in Zaandam en Wormerveer zijn of worden de winkels daarom verbouwd. Wat de verkoop voor deze zaken gaat betekenen is nog volstrekt niet te zeggen. Blokker is met 430 vestigingen door heel Nederland en meer dan 100 in België al sinds 2014 niet meer winstgevend.

De Blokker Holding besloot vorig voorjaar om zich volledig te gaan richten op Blokker, de winkel waarmee het in 1896 allemaal begon. Intertoys, Maxi Toys en Leen Bakker werden verkocht; Xenos en Big Bazar wachten nog op een nieuwe eigenaar.

Volgens het FD zijn in ieder geval twee Nederlandse private-equityfirma’s gepolst voor de overname van Blokker, maar zou ook nadrukkelijk contact gezocht worden met buitenlandse investeerders en strategische kopers. Dat er fors gesnoeid zal moeten worden in het toch al geslonken aantal winkels van de retailer lijkt onontkoombaar.

Reacties