Koerst Blokker af op meer dan een halvering van het aantal winkels?

De enige overgebleven vestiging in Zaanstad Noord, in Wormerveer.
De enige overgebleven vestiging in Zaanstad Noord, in Wormerveer.
Foto: Google Street View

Blokker moet terug naar 180 vestigingen. Dan pas heeft de keten een sluitende businesscase, meldt De Financiële Telegraaf.

Er zijn nu zo’n 400 filialen, die net naar een nieuwe formule zijn omgebouwd. Maar uit een stuk dat rondgaat binnen de top van het winkelconcern zou blijken dat meer dan de helft daarvan moet verdwijnen. Een woordvoerder van de retailer liet weten dat daar geen plannen voor zijn, maar met het snelle vertrek van topman Casper Meijer draait het geruchtencircuit op volle toeren. Volgens bronnen van de krant reageerde de familie ‘woedend’ bij het zien van de laatste cijfers en eiste die het opstappen van Meijer.

Zaanstad is de afgelopen tijd twee vestigingen van Blokker kwijtraakt, in Assendelft en zeer onlangs nog in Krommenie. In het noorden van de gemeente is alleen de vestiging aan het marktplein in Wormerveer overgebleven. Zaandam (winkels op de Gedempte Gracht en aan de Vermiljoenweg) en Koog aan de Zaan (Molenwerf) hebben ook filialen.

Ook de topman van het concern in België , Berd Bosch is gisteren om niet nader genoemde redenen opgestapt. De Blokker Holding maakt eind mei of begin juni de jaarcijfers bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen