Op Hembrugterrein gepresenteerde wereldprimeur lijkt dure flop te worden

Foto: Twitter

Nog geen jaar geleden werd op het Hembrugterrein in Zaandam aan internationale media de Unfold gepresenteerd, een container die zich met één druk op de knop uitvouwt tot een woning. Door het bankroet van het moederbedrijf dreigt het project nu een kostbare flop te worden, meldt RTL Z naar aanleiding van het curatorenverslag van G3 Industries.

De Unfold kon binnen tien minuten worden getransformeerd tot een volwaardige woonruimte van 90 vierkante meter, inclusief elektriciteit, verwarming en airconditioning en worden gebruikt als kantoor, hotelaccommodatie of ontvangstruimte. Medeoprichter Chris Dijk voorzag een grote toekomst voor de uitvouwbare woning, die werd ontwikkeld onder de paraplu van zijn tentenbedrijf G3. Dat was vooral bekend als bouwer van tijdelijke tentenkampen op tientallen muziek- en dancefestivals in Europa en in de VS.

Uit het onlangs verschenen faillissementsverslag van curator Nils Reerink over G3-dochter G3 Industries blijkt nu dat de ontwikkeling en marketing van de Unfold sinds 2016 in totaal een verlies van ruim 2,2 miljoen euro heeft opgeleverd. Vier maanden geleden ging moederbedrijf G3 plotseling failliet door een mislukte expansie in het Verenigd Koninkrijk en kreeg het bedrijf waarin de Unfold was ondergebracht geen financiering meer.

Reerink wist de afgelopen maanden voor de tentdivisies van G3 doorstarts te regelen. Maar die kopers zijn niet geïnteresseerd in de Unfold.

 

Reacties