’s Werelds eerste drijvende melkveehouderij van Zaandam naar Rotterdam gesleept

Foto: floatingfarm.nl

’s Werelds eerste floating dairy farm komt vandaag aan op zijn stemming in de Rotterdamse Merwe-Vierhaven (M4H), twee dagen nadat het toekomstige drijvende melkveebedrijf uit Zaandam vertrok.

https://twitter.com/FloatingFarmNL/status/1012634018830053376

De 2800 vierkante meter grote en 900 ton wegende betonnen ponton die is gebouwd bij het Zaandamse bedrijf Benecke zal straks 40 koeien huisvesten. Later komt er nog een platform met daarop een kippenstal bij. Aan de bak werd in Zaandam sinds afgelopen maart gewerkt en nu volgt in Rotterdam de afwerking. De boerderij opent eind dit jaar haar deuren voor het publiek.

De melkveehouderij bestaat als hij klaar is uit drie bouwlagen, met onder meer een grote multifunctionele ruimte voor educatie op het gebied van gezonde voeding en eerlijke voedselproductie. De koeien staan buiten, met bescherming tegen wind en regen middels een transparant dak en begroeiing.

Voorlopig grazen er alleen nog twee kunstkoeien, maar uiteindelijk moet er een echte veestapel staan. Mensen kunnen een koe doneren via de website van de initiatiefnemers.

Reacties