Fietsenwinkel.nl verliest rechtszaak tegen fabrikant Batavus en Sparta

Foto: Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl, dat onlangs een vestiging betrok in het oude pand van Dirk Visbeek aan de Zuiddijk in Zaandam, heeft het hoger beroep verloren dat Accell Nederland tegen moederbedrijf International Bike Group (IBG) had aangespannen. Accell is eigenaar van onder meer Batavus en Sparta.

Accell en Fietsenwinkel.nl hebben jaren gesteggeld over nieuwe leveringsvoorwaarden en toen er geen nieuwe overeenkomst kwam werd de bestaande door Accell opgezegd. Fietsenwinkel.nl vocht die stap bij de rechter en verloor en is nu ook in hoger beroep in het ongelijk gesteld.

Banden verbroken

Dit betekent dat per 6 april jongstleden de banden tussen de bedrijven verbroken zijn, waardoor fietsen van merken als Batavus, Koga, Loekie, Sparta en Van Nicholas niet meer onder de oude voorwaarden geleverd hoeven te worden. Fietsenwinkel.nl heeft 34 filialen in ons land.

Volgens IBG blijft Fietsenwinkel.nl dealer van die merken, maar Accell Nederland heeft laten weten dat de fabrikant ‘de relatie met IBG zo spoedig mogelijk zal afwikkelen’. In Europa is de Accell Group marktleider in fietsen, gemeten in omzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen