Sterrenstatus voor het stadshart van Zaandam

Foto: Pixabay

Het stadshart van Zaandam is bekroond met een vijfde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De ster werd vandaag uitgereikt aan burgemeester Jan Hamming door adviseur Maarten Duijn van het CCV, het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden (KVO-W) en bedrijventerreinen (KVO-B). Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. Het KVO helpt de betrokken partijen om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken.

Met maatregelen als (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen ze samen voor een schone, goed onderhouden en veilige omgeving. Verspreid over heel Nederland werken honderden winkelgebieden met de KVO-methode.

Het Zaandamse centrum is het eerste winkelgebied in Zaanstreek-Waterland met vijf sterren.

In 2008 kreeg het de eerste ster, in april 2011 de tweede, in mei 2013 de derde en in oktober 2015 de vierde. In de afgelopen drie jaar is aangetoond dat er sprake is van een continue samenwerking tussen de diverse partijen zodat ook de laatste ster behaald werd, meldt de gemeente.

Alle partners tekenden ook een convenant met een plan van aanpak om het centrum de komende jaren nog veiliger te maken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen