Stal Mulder / Manege Vaartdijk mag nieuwbouw plegen

Foto: Google / Gwen van der Steen

Het college is het in principe eens met de bouw van een rijhal en de vervanging van de stallen van Stal Mulder / Manege Vaartdijk aan de Vaartdijk in Assendelft. De nieuwbouw is noodzakelijk voor het voortbestaan van het bedrijf en er kan nu een bouwaanvraag voor worden ingediend


De bestaande stallen en bijbehorende voorzieningen zoals zadelkamers zijn meer dan 40 jaar oud en dringend aan vervanging toe. De oudste manege van de Zaanstreek beschikt als enige niet over een binnenaccommodatie. Als gevolg hiervan kunnen bij slecht weer de lessen niet doorgaan. Dit maakt dat de manege niet meer kan concurreren met bedrijven waar wel een rijhal is. Een uitbreiding van het klantenbestand en verhoging van de omzet zijn financieel gezien een must voor de aanvrager, de onderbouwing van het groene licht.

Aangepaste tekeningen

Op dit moment zijn er ruim klanten en 39 pony’s. De verwachting van de aanvrager is dat het klantenbestand kan groeien naar 200. De overdekte rijhal wordt 47,2 bij 42,3 meter groot en heeft een hoogte van 9,3 meter, met een oppervlakte is bijna 2000 vierkante meter. Een eerste aanvraag werd afgekeurd omdat het bouwwerk de openheid van het landschap zou aantasten. In september 2017 is het plan toch stedenbouwkundig akkoord bevonden op voorwaarde van een goede landschappelijke inpassing en daar is de huidige aanvraag uitgerold.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen