RataPlan en Noppes werken toe naar fusie in 2025

Noppes wordt RataPlan.
Noppes wordt RataPlan.
Foto: Google Street View

RataPlan en Noppes gaan zich klaarmaken om te fuseren, meldt de eerste kringlooporganisatie op de website. ‘Voor beide partijen betekent dit een sterkere positie in de kringloopwereld, een uitbreiding van sociale werkgelegenheid en natuurlijk duurzaamheid.’ Het besluit is gevallen na ‘zorgvuldig onderzoek’.

Voor 2024 betekent dit dat er voorbereidingen plaats gaan vinden voor de fusie, waarbij directeur Gert-Jan Dekker van RataPlan vanaf nu ook verantwoordelijk zal zijn voor het dagelijkse bestuur van Noppes. Die organisatie heeft onder meer winkels in Zaandam en Wormer. Er wordt toegewerkt naar een samensmelting in 2025. ‘Door de krachten als sociale ondernemingen te bundelen is er een stevigere basis voor de toekomst,’ aldus Dekker. De missies om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en het milieu te vergroenen blijven overeind. Dit jaar zal er nog niet veel veranderen voor beide partijen, behalve achter de schermen.

Samen 48 winkels

Beide stichtingen exploiteren samen 48 kringloopwinkels en bieden aan ruim 2500 mensen een passende baan. Al deze medewerkers verwerken samen zo’n 40 miljoen kilo aan goederen per jaar. Ruim 3,5 miljoen klanten weten hun weg te vinden naar een van de vestigingen. RataPlan en Noppes zijn beide lid van Brancheverenging Kringloop Nederland en in het bezit van het Kringloop Keurmerk. Dat waarborgt de ideĆ«le doelstellingen van kringloopbedrijven. Beide zijn stichtingen met de ANBI-status en hebben geen winstoogmerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen