Ondernemer gezocht voor horeca Zaans Natuur & Milieu Centrum

De populaire natuurspeelplaats.
De populaire natuurspeelplaats.
Foto: ZNMC

Het Zaans Natuur & Milieu Centrum in Poelenburg is op zoek naar een uitbater voor de toekomstige horecavoorziening bij de natuurspeelplaats. De recyclebouw van het nieuwe pand met daarin ook een groter natuurmuseum, een kinderdagverblijf en kantoorruimte is in volle gang en moet volgend jaar rond deze tijd klaar zijn.

Het ZNMC bevat verder een stadsboerderij, een schooltuinencomplex en een heemtuin en ontvangt nu al jaarlijks meer dan 125.000 bezoekers uit de eigen wijk, maar steeds vaker ook uit andere Zaanse wijken of de regio, zoals Amsterdam Noord. De make-over waar nu aan gewerkt wordt zal dat getal naar verwachting nog flink de lucht in stuwen. De horeca met een binnenruimte van rond 200 vierkante meter is gericht op het zuiden en krijgt een ruim zonneterras dat direct grenst aan de populaire natuurspeelplaats. Gezocht wordt ‘een visionaire horecaondernemer die passie heeft voor duurzaamheid, een gezonde levensstijl en lokaal ondernemerschap’ en die bij voorkeur woonachtig is in de Zaanstreek.

De horecavoorziening wordt een plek waar veel jonge gezinnen naartoe komen. Vooral in de weekenden en in vakanties is het nu al meestal erg druk. Regelmatig zijn er activiteiten die nog meer bezoekers trekken. In de buurt is nauwelijks concurrerende horeca aanwezig en in heel Zaanstad is geen horecavoorziening te vinden op zo’n unieke plek met zoveel verschillende opties voor kinderen om gezond en educatief bezig te zijn. De toekomstige horeca moet daar een afspiegeling van zijn. ‘Het is geen eis, maar we juichen het toe als de ondernemer meewerkt aan een educatief programma voor scholen en/of workshops over voeding en duurzaamheid.’

Circulaire bouw

De horecaplek krijgt primair een dag-functie, maar met de mogelijkheid om borrels,
avondreserveringen, verhuringen en presentaties te verzorgen. De huurprijs bedraagt 200 euro per vierkante meter in het eerste jaar, oplopend tot 275 euro in het vierde jaar. Geïnteresseerden kunnen per e-mail contact opnemen met directeur Paul Laport: [email protected].  Het nieuwe/oude gebouw van het ZNMC trekt door heel Nederland belangstelling als het eerste in zijn soort in ons land: een gebouw dat vrijwel volledig is gemaakt van hergebruikte materialen. Het omhulsel stond eerst als basisschool De Octant in Assendelft en al pionierend zijn de gemeente, het ZNMC en talloze enthousiaste Zaanse bedrijven bezig de voortrekkersrol in te vullen. Er wordt dus gezocht naar een man of vrouw die zich ook in deze circulaire visie kan vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen