Drada partner in metaalrecycling en duurzaam afvalbeheer

Foto: Drada

ADVERTORIAL Wanneer u merkt dat uw bedrijfsruimte of werkplaats vol raakt met oud metaal en afgedankte elektronische apparatuur, biedt Drada in Wormer een vertrouwde oplossing voor het milieuvriendelijk verwerken van deze materialen. Drada begrijpt dat afvalbeheer maatwerk vereist.

Drada biedt niet alleen een plek om uw oude metalen in te leveren tegen de meest actuele dagprijzen, maar garandeert ook een verantwoorde verwerking die bijdraagt aan een circulaire economie. Afhankelijk van de hoeveelheid en het type afval dat u heeft, staan verschillende maten containers klaar om bij uw bedrijf geplaatst te worden. De grote containers zijn ideaal voor volumineuze elementen zoals ijzeren constructies en dakplaten. Voor middelgrote hoeveelheden oude metalen en kabels zijn de lagere containers aan te raden.

Kleinere stukjes metaal, zoals koperen leidingen, elektronische componenten en andere metalen fragmenten passen perfect in de kleinere bakken van ijzer. En voor specifieke items zoals printplaten en metaal draaisel bieden de PVC-bakken een uitstekende oplossing.

Efficiƫnt en gemakkelijk

Bij Drada staat gemak hoog in het vaandel. U hoeft uw schrootafval niet vooraf te sorteren: dit wordt na ophaling door de vakkundige medewerkers gedaan. Hoewel gesorteerd schroot meer waarde oplevert dan ongesorteerd schroot, neemt Drada de klant graag het sorteerproces uit handen om te ontzorgen.

Innovatie in kabelrecycling

Drada Kabelverwerking, een divisie van Drada in de Zaanstreek, is gespecialiseerd in de geavanceerde verwerking van ingeleverde koperkabels tot hoogwaardig kopergranulaat. ‘Wij richten ons op de inkoop van kabels met een harde kern (uitgezonderd haardraad) met minimaal 50 procent koper, omdat we deze volledig in eigen huis kunnen verwerken. Onze kabelverwerkingslijn transformeert deze kabels namelijk in hoogwaardig kopergranulaat door een tweeledig proces. Eerst gaan de kabels door een krachtige shredder, die ze vermaalt tot kleinere stukjes. Deze deeltjes gaan vervolgens door de granulator, die ze verfijnt tot zuivere korrels en het koper scheidt van het PVC. Met een capaciteit om tot 120 kilo kopernuggets per uur te produceren met een zuiverheid van ruim 99 procent, is de kabelverwerkingsfaciliteit van Drada een toonbeeld van efficiĆ«ntie en duurzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen