Treinen met NS in 2024 alleen internationaal duurder

Foto: Twitter / Treinreiziger.nl

De prijzen van treinkaartjes en abonnementen van de NS stijgen volgend jaar niet. Eerder was al bekend geworden dat het demissionaire kabinet geld uittrekt om de prijsstijging van kaartjes in het openbaar vervoer te voorkomen, op verzoek van de Tweede Kamer. Reizen met de internationale NS-treinen en het huren van een OV-fiets worden wel duurder.

De NS zeggen door het vrijgemaakte geld de voorgenomen tariefsverhoging van 8,67 procent uit te kunnen stellen en ook komt er geen spitsheffing. ‘We zijn blij met dit goede nieuws voor onze reizigers in een tijd waarin veel zaken duurder worden,’ aldus Tjalling Smit, verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen van de NS. Wel herhaalt hij de zorg dat de tariefsverhoging eind volgend jaar alsnog moet worden doorgevoerd, bovenop de inflatie voor 2025. ‘Daar zit niemand op te wachten,’ zegt Smit. ‘We zijn daarom in gesprek met Den Haag om dit te voorkomen en te zoeken naar een structurele oplossing.’

De tarieven voor internationale treinen worden per 1 januari verhoogd met 7,85 procent. Het huren van een OV-fiets gaat 4,55 euro kosten per 24 uur, in plaats van de huidige 4,45 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen