Vragen over leerlingenvervoer - voor de zoveelste keer

10 okt 2023, 16:18 Bedrijvigheid
screenshot 20221004 140806 915x518 1
Twitter

Al sinds het begin van het schooljaar en gestaag in frequentie toenemend naarmate er meer leerlingen weer naar school gingen komen er tweets voorbij van Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs mer schrijnende verhalen van kinderen die veel te laat of helemaal niet worden opehaald door een taxibusje. Het is al jaren een chaos, ook hier .

Gemeenten - die immers verantwoordelijk zijn voor de aanbesteding van het vervoer - proberen de problemen doorgaans te bagatelliseren. Ook hier. Er is een goed contact, de vinger wordt aan pols gehouden, er zijn wat opstartproblemen na de vakantie, er wordt gewerkt aan verbetering van de communicatie en daar is het landelijke personeelstekort nog bijgekomen. De teneur van de afgelopen jaren: het is overal lastig maar eigenlijk valt het hier nog wel mee. De SP en het CDA vragen maar weer eens naar de stand van zaken.

Geschokt

Dagblad Zaanstreek

publiceerde onlangs een artikel met de kop ’Mijn kind strest de hele

dag of ze wel goed thuiskomt’, dat stelde dat de maat vol is bij ouders en dat het leerlingenvervoer dat door Noot wordt verzorgd na een jaar nog niet verbeterd is. Dat 'schokt de fracties van CDA en SP,' stellen ze in schriftelijke vragen. 'In de loop der jaren hebben wij al meerdere, zo niet vele vragen gesteld over het leerlingenvervoer, juist omdat er vele klachten waren.' De twee partijen willen nu weten of het college het gezien de praktijk nog steeds wel voldoende vindt om via het halfjaarlijks klankbordoverleg de problemen in het leerlingenvervoer in kaart te brengen en te verhelpen.

Zelf heft in handen nemen

'Kunt u ons meedelen hoe u de ouders en hun kinderen gaat helpen om bij Noot een

betere klachtenprocedure in te richten en indien dit niet lukt, bent u dan bereid voor wat betreft de klachten zelf het heft in handen te nemen en de klachten te laten afhandelen door de klachtbehandelaars van de gemeente?, willen SP en CDA te weten komen. Zijn er inmiddels afspraken gemaakt met Noot om de klachtwaardige incidenten in de

toekomst tot het minimale te beperken en wat wordt er gedaan om ervoor te zorgen dat meer personen worden opgeleid tot chauffeur in het leerlingenvervoer? Om u een indruk te even waar we het landelijk over hebben (het basisonderwijs heeft geen organisatie die er bovenop zit):

[embed][/embed]

[embed][/embed]

[embed][/embed]

[embed][/embed]

[embed][/embed]