Overname door Wormerveerse Pet Service Holding

Foto: Publicdomainvectors.org / CC0

Pet Service Holding (PSH) in Wormerveer heeft een overname gedaan die het bedrijf achter onder andere Dierenapotheek.nl, DrPetcare.de, de Huisdieren App en Vitaux Veterinair Organisatiebureau een omzetgroei van ruim acht miljoen euro oplevert, aldus een persbericht. Opvallend is dat de naam van de overgenomen partij ontbreekt.

PSH is gevestigd aan de Industrieweg 16 en genoteerd op Euronext. De overname ‘is een bewijs van de voorgenomen groei en PSH breidt hiermee haar aanbod in producten en diensten in de veterinaire sector verder uit,’ aldus het bericht. ‘Door deze overname wordt invulling gegeven aan de strategie en aan de verticale integratie van PSH. Iedere overname die PSH doet moet een bijdragen leveren aan de winst per aandeel.’ Pet Service Holding noemt zich toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland.

Vier miljoen huishoudens

In Nederland leven ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden, maar dat zijn er waarschijnlijk meer dan 800.000. Er zijn ook tienduizenden ezels en andere hoefdieren. ‘Hierdoor hebben meer dan vier miljoen huishoudens één of meer dieren waarmee ze een band hebben, die een naam hebben en die zorgvuldig worden verzorgd. In deze markt wil Pet Service Holding NV een onderscheidende rol spelen en een veelheid aan diensten samenbrengen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen