Schuiven met sportschool en kinderopvang op Weiteveen

Foto: Google Street View

Kinderopvang ’t Zaans Stationnetje heeft vanwege de gestegen bouwkosten meer tijd nodig om de nieuwbouw op het Weiteveen in Zaandam rond te krijgen en wil daarom eerst voor vijf jaar grond van de gemeente huren, ten noordoosten van de permanente plek. De gesprekken daarover lopen nog.

Het Weiteveen is aangewezen als al dan niet tijdelijke plek voor de sportschool Personal Fitness Center en de kinderdagverblijven ’t Zaans Stationnetje en Freekids, die alle hun huisvesting in Westerwatering moesten verlaten wegens de bouw van de wooncomplexen De Zaanse Helden en De Tijdgeest. Momenteel zijn ze ondergebracht op het terrein van het toekomstige Integraal Kind Centrum Rietvink aan de Houtveldweg, maar met dat IKC is afgesproken dat dit de nieuwbouw van de school niet in de weg zal zitten. Als alles volgens planning verloopt start de nieuwbouw naar verwachting in de zomer 2024. Alle drie de bedrijven moeten daarom uiterlijk in mei volgend jaar hun huidige tijdelijke locatie verlaten.

Bomen

Het Personal Fitness Center heeft een aanvraag ingediend voor permanente huisvesting op het Weiteveen. Voor de bomen die daarvoor moeten wijken en de herplant is al een kapvergunning verleend. De sportschool komt op het zuidwestelijke deel van het terrein en daarvoor moeten in totaal 35 bomen verdwijnen. Voor de herplant daarvan is een plan gemaakt en in combinatie met de te verplaatsen pannakooi en jongerenontmoetingsplek worden de nieuwe bomen op het terrein teruggeplaatst. Tegen de kapvergunning is overigens bezwaar ingediend.

Freekids

Freekids zal naar verwachting ook tijdelijk gevestigd worden op het Weiteveen, totdat er verhuisd kan worden naar een permanente plek in De Zaanse Helden. Freekids heeft vanwege de bouw van het IKC op de huidige tijdelijke locatie een overbrugging nodig tussen de start van de bouw van de school en de oplevering van De Zaanse Helden, die in het tweede kwartaal van 2025 wordt verwacht. Om deze reden is het plan om Freekids eveneens tijdelijk te huisvesten op het Weiteveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen