Voor nieuwe sportschool Westerwatering sneuvelen 35 bomen

Foto: Google Street View

Het college gaat toestemming geven voor het kappen van 35 bomen bij het Weiteveen om de bouw van een sportschool mogelijk te maken. Aan de kapvergunning wordt een herplantplicht verbonden voor even veel vervangers rondom de nieuwe sportschool.

Het Personal Fitness Center Westerwatering moet verplaatst worden om de bouw van De Zaanse Helden mogelijk te maken. De sportschool staat nu tijdelijk langs de Houtveldweg, bij de Aubade. Zowel het college als de raad willen hem voor de wijk behouden. De beoogde definitieve nieuwe plek is een veld aan het Weiteveen, waarvoor ook de aanleg van parkeerplaatsen en een nieuwe ontsluitingsweg noodzakelijk is. Ook moet een Jongeren Ontmoetingsplek worden verplaatst. De skatebaan en het kerstbomenbos blijven op hun plek.

Strakke planning

Om de sportschool vindt een grondophoging plaats met ongeveer een halve meter zand en dat overleven de 35 bomen naar verwachting niet. Ze zijn eigendom van de gemeente. De sportschool moet begin mei 2024 de tijdelijke locatie vrijmaken voor de bouw van het Integraal Kind Centrum dat daar verrijst. De bouw van het nieuwe Personal Fitness Center Westerwatering moet daarom direct na de komende bouwvakvakantie starten. Het ophoogzand moet in de zomermaanden verder inzakken en de kap moet daarom plaatsvinden voor de start van het broedseizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen