Hoe nu verder met Olam in Koog, wil de SP weten

Foto: Google / Nikhil Ranjith

De SP wil weten wat het college gaat doen nu het samen met de provincie door de rechtbank Noord-Holland is teuggefloten in twee zaken over de vergunningen van Olam Cocoa in Koog aan de Zaan. De rechter oordeelde onder meer dat het college de waardes voor de uitstoot van vluchtige organische stoffen te ruim heeft gesteld.

Raadslid Anna de Groot volgt de cacaoverwerker al jarenlang op de voet en met argusogen en heeft nu een nieuw stuk gereedschap om één van de grootste uitstoters van ammoniak in ons land op de huid te zitten. Gebleken Het college heeft voor de uitstoot van ammoniak een hogere maximale grenswaarde in de vergunning opgenomen dan de wettelijke norm, zonder aan de daaraan verbonden voorwaarden te voldoen. Dus wat nu?

Wordt de milieuvergunning van Olam aangepast en gaat er gehandhaafd worden om onder de door de rechtbank vastgestelde waardes voor de uitstoot van vluchtige organische stoffen te blijven? Wordt de uitstoot van ammoniak in de vergunning aan banden gelegd? En mocht de onderneming op enig moment niet aan de maximale grenswaarde voor de uitstoot van ammoniak te kunnen voldoen, wat zijn daarvan dan de gevolgen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen