Vincent Bos (65) maakt na 37 jaar plaats voor opvolger

Foto: Zaannotarissen

Er komt een wisseling van de wacht bij Zaannotarissen, met vestigingen in Zaandam en Assendelft. Na een dienstverband van 37 jaar gaat notaris Vincent Bos (65) op 30 juni met pensioen. Zijn opvolger is Volkan Dogan (33), sinds 2016 kandidaat-notaris bij het kantoor.

Bos studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en begon in 1986 begon bij Zaannotarissen. ‘Ik vind het ontmoeten van mensen het interessante van het vak van notaris. Iedereen heeft zijn eigen problemen. Je helpt om die problemen in juridische zin op te lossen.’ Dogan, geboren en getogen in Twente volgde de aanbeveling van een vriendin en ging rechten studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Dit past bij mij,’ dacht hij toen hij met zijn ouders meeging naar een notaris voor een hypotheek.

Twente

In 2016 verbond hij zich aan Zaannotarissen en hij voelt zich thuis in de Zaanstreek. ‘Ik hou van de nuchterheid van de mensen hier, die sterk overeenkomt met die van de Twentenaren,’ zegt hij. Van nature heeft hij een sterk rechtvaardigheidsgevoel. ‘Daarom past dit werk bij mij. Ik vind het belangrijk om op een bescheiden en betrouwbare wijze iets te betekenen voor mensen. En zo als notariskantoor van betekenis te zijn in
de maatschappij.’ Tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Vermaning in Wormerveer op 30 juni introduceert Bos officieel zijn opvolger. In juli legt Dogan de notariële eed af.

Cookieinstellingen