Ultimatum FNV naar verfproducent PPG Coatings

Foto: Google Street View

Vakbond heeft een ultimatum gestuurd naar PPG Coatings, een grote verfproducent met onder meer een nevenvestiging aan de Grote Tocht in Zaandam. De verfleverancier moet vóór vrijdag 12 mei 17:00 uur komen met een goede CAO.

PPG wil niet verder gaan dan zeven procent meer salaris en dat achten de werknemers volstrekt onvoldoende. De FNV eist dat de medewerkers er in ieder geval genoeg geld bij krijgen om hun boodschappen te kunnen blijven betalen. Dat komt neer op 14,3 procent. Ook wil de bond dat de lonen voortaan meestijgen met de inflatie, de automatische prijscompensatie. Verder eist de vakbond een reiskostenvergoeding van 0,21 euro per kilometer.

Geld genoeg

Volgens bestuurder Erik de Vries van FNV Procesindustrie is er geld genoeg: ‘Dit is één van de grootste verfproducenten ter wereld, zo niet de grootste. Ze moeten gewoon over de brug komen met een goede loonsverhoging. Dat doen ze niet, dus voeren wij de druk nu op.’ PPG Coatings Nederland BV maakt deel uit van het wereldwijde PPG Industries dat in 2022 een omzet had van 17,7 miljard dollar. In de fabrieken in Nederland worden hoofdzakelijk industriële lakken en verven voor huizen geproduceerd. Bij PPG Coatings werken ruim 1000 mensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen