Innovation Center of Excellence van Aak internationaal belicht

Foto: Aak

Het state-of-the-art Innovation Center of Excellence van Aak in Zaandijk trekt ook internationaal de aandacht. De producent van plantaardige olie en vetingrediënten heeft nu met zijn ‘culinaire, sensorische en proeffabriekfaciliteiten de perfecte setting’ om samen te werken met klanten van over de hele wereld, schrijft Worldbakers.com.

Samen kunnen ze dan nieuwe en innovatieve plantaardige voedingsproducten creëren en sneller op de markt brengen. ‘We hebben een magazijn aan de rivier gerenoveerd om een speciaal gebouwde faciliteit te creëren waar we met onze klanten kunnen samenwerken, nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen en testen in onze proeffabrieken en culinaire keuken, waarbij we snel resultaten en feedback kunnen verkrijgen,’ aldus Niall Sands van Aak. Productverbeteringen zijn volgens hem de sleutel tot het langetermijnsucces van plantaardig voedsel.

Meer R&D

‘In het centrum wordt al gewerkt aan een breed scala aan inzichtgestuurde projecten en technologieën met betrekking tot de smaak, voeding, duurzaamheid en functionaliteit van plantaardig voedsel en ingrediënten.’ D66 wijst er toevallig vandaag op dat Aak niet de enige onderneming is die een belangrijke afdeling Research & Development heeft in Zaanstad. Dat is ook belangrijk voor een brede arbeidsmarkt, waar plek is voor mensen met alle soorten talenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen