Inschrijving open voor twee horecazaken op HoogTij

Foto: Gemeente Zaanstad

Ondernemers die interesse hebben in het uitbaten van een horecagelegenheid op industrieterrein HoogTij in Westzaan kunnen nu inschrijven op de twee beschikbare percelen. Dat er klandizie genoeg is voor kwaliteit bewees Fred Kroket, die echter afgelopen november noodgewongen het veld moest ruimen.

Vorig jaar konden ondernemers al meedenken over de procedure en dit is de volgende stap. De twee kavels op de Kleine Steng, bij de rotonde Westzanerweg – Kleine Steng zijn bestemd voor een horecazaak met terras op 100 vierkante meter die bijvoorbeeld snelle snacks aanbiedt en voor een eetgelegenheid die gezonde maaltijden serveert, maar ook ruimte kan aanbieden voor vergaderingen en presentaties. Het tweede perceel is 200 vierkante meter groot, eveneens met ruimte voor een terras. Een drive-through is niet toegestaan.

Twintig jaar

De concessie geldt in principe voor een periode van 20 jaar. Dit betekent dat de gemeente een aantal zaken regelt zoals de huisaansluitingen, het trottoir, het groen rondom de kavels en de parkeerplekken. Het is daarna aan de horecaondernemer om het etablissement te realiseren en te exploiteren. Geïnteresseerden mogen op beide percelen inschrijven, maar kunnen er maximaal één gegund krijgen. Inschrijvers dienen vooraf te laten weten welke kavel hun voorkeur heeft.

De gunning van de Europese aanbesteding vindt plaats op kwalitatieve criteria, aldus de gemeente, ‘waardoor de inschrijvers de kans krijgen om zich volledig te focussen op een goed plan met veel kwaliteit’. De inschrijving sluit op 26 april om 10:00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen