Interactief spel JobOn voor het vinden van een droombaan

Fotograaf: MichielTon.com
Fotograaf: MichielTon.com
Foto: Michiel Ton

Op donderdag 30 maart vindt in Zaandam de workshop Speel het droombaanspel: ontdek welke baan bij je past plaats, georganiseerd door Petra van JobOn. ‘Tijdens dit interactieve spel gaan deelnemers uit de regio met elkaar in gesprek en komen zij in zes stappen verder in hun zoektocht naar de ideale baan,’ zegt  de programmamanager.

Tijdens het droombaanspel staan de deelnemers stil bij wat zij zelf kunnen doen om hun ideale baan te vinden. Vragen als: ‘wat wilde je worden toen je klein was?’ en ‘wie zou kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan?’ komen aan bod. ‘Deelnemers helpen elkaar en ontmoeten andere werkzoekenden uit de regio waarmee ze kunnen netwerken en contacten kunnen leggen. Erg waardevol tijdens je zoektocht naar een baan,’ aldus Van der Vlugt. Dat gebeurt in Wijkcentrum de Bovenkruier aan de  Drielse Wetering 49 in Het Kalf, tussen 10:00 en 12:00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden een vereiste.

Verder komen

‘Met onze events motiveren we iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan om zelf aan het roer te blijven staan en stappen te zetten om verder te komen. Door met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan werkt dit extra stimulerend. Vaak is er veel herkenning onderling over twijfels of andere zaken die spelen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan. Ook is het fijn ervaringen uit te wisselen en elkaar verder te helpen,’ zegt Van der Vlugt.

JobOn is erg blij met het wijkcentrum als locatie, die hiervoor regelmatig de ruimte vrijwillig beschikbaar stelt. Van der Vlugt: ‘Ook worden bijna al onze events door onze vrijwilligers, vaak ook werkzoekend zelf georganiseerd. Het is voor hen een mooie manier om zichzelf verder te ontwikkelen op diverse gebieden, hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien en zichzelf hiermee ook meer in de spotlight te zetten. Voor Zaanstad hebben wij ook nog ruimte voor vrijwilligers.’

Reacties

Cookieinstellingen