Picnic in Noord van start met opening nieuwe hub

Foto: Picnic

De nieuwe hub van Picnic op het Heemskerkse bedrijventerrein De Trompet dat ook onder meer Wormerveer, Krommenie, Assendelft en Wormer gaat bedienen is vandaag geopend. De belangstelling voor de online supermarkt in onze regio is volgens het bedrijf ‘overweldigend’.

Ruim 15.000 huishoudens hebben zich al aangemeld in de Picnic-app. Vanwege het grote aantal aanmeldingen wordt iedereen gefaseerd toegelaten. In totaal worden met de nieuwe hub 87.000 huishoudens bereikt. Nu de nieuwe hub is geopend kunnen meteen al duizenden klanten hun boodschappen bij Picnic bestellen. De online supermarkt gaat aanvankelijk de weg op met negen wagentjes en 20 bezorgers. Om de capaciteit snel te kunnen opvoeren is de websuper op zoek naar meer zogenoemde runners.

‘Het grote aantal aanmeldingen in deze regio spreekt boekdelen,’ zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. ‘De mensen in Heemskerk en omstreken zien ook de voordelen van het gratis thuisbezorgd krijgen van de boodschappen, waardoor zij tijd overhouden die ze aan andere dingen kunnen besteden. We gaan de komende tijd ons uiterste best doen om iedereen zo snel mogelijk te kunnen laten profiteren van onze service.’

Boodschappenradar

Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic-boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Reacties

Cookieinstellingen