Betaalde overnachtingen terug op niveau pre-corona

Foto: Twitter

Het aantal gasten dat vorig in Nederlandse logiesaccommodaties overnachtte is vergeleken met een jaar eerder met 40 procent gestegen naar 44 miljoen. Dat is ongeveer op het niveau van voor de uitbraak van de coronapandemie.

Bron: CBS

 

Vooral het aantal buitenlandse gasten en het aantal gasten dat in hotels overnachtte nam toe. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe, voorlopige cijfers. Aardig detail: het CBS gebruikte als illustratie bij de publicatie van de cijfers een foto van het Inntel Hotel in Zaandam.

In 2022 brachten 28 miljoen toeristen de nacht door in Nederlandse hotels, een groei van 60 procent vergeleken met een jaar eerder, maar iets onder het niveau van het pre-coronajaar 2019. Op huisjesterreinen met bijvoorbeeld bungalows of stacaravans verbleven bijna tien miljoen gasten en campings trokken er bijna vijf miljoen. Ten opzichte van een jaar eerder was dat een groei van elf en dertien procent en verbleven er meer gasten dan in 2019. Groepsaccommodaties kregen vorig jaar 1,5 miljoen gasten, 66 procent meer dan in 2021.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen