Live online talkshow over ondermijning voor ondernemers

Foto: Platform Veilig Ondernemen

Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland houdt op maandag 6 februari de live online talkshow De Ondernemer Draait Door, waarin ondernemers uitleg wordt gegeven over wat ondermijning precies betekent en wat die doet.

Presentator en acteur Frank Lammers deelt samen met ondernemers, bestuurders, politie en experts ‘een nuchtere kijk’ op dit onderwerp. In onderzoek dat Bureau Beke in 2022 heeft uitgevoerd geeft één op de acht respondenten (twaalf procent) aan dat hij het afgelopen jaar te maken kreeg met een vorm van ondermijnende criminaliteit. Tijdens de talkshow worden ondernemers door experts en ervaringsdeskundigen bijgepraat over de risico’s en gevolgen van ondermijnende activiteiten binnen of vlakbij hun bedrijf.

Veel vragen

‘Ondernemers worden aan de lopende band geconfronteerd met ondermijnende criminaliteit. Je hoeft het nieuws er maar op na te kijken,’ zegt woordvoerster Josefien Hofstede van PVO Noord-Holland. ‘Toch hebben ondernemers nog veel vragen rond dit onderwerp. Daarom komen op 6 februari tientallen maatregelen tegen ondermijning aan bod. Verschillende partijen dienen zich aan met initiatieven en projecten in de strijd tegen deze misdaadvorm. Kunnen ondernemers daar nog wel goede keuzes in maken? Waar ligt de nuancering, hoe kijken ondernemers aan tegen de huidige maatregelen terwijl hun business door moet gaan? Dit zijn allemaal onderwerpen die in de talkshow worden besproken.’

Bewustzijn

Ondermijning verwijst vooral naar de effecten van de georganiseerde criminaliteit, de verwevenheid van de onder- en bovenwereld en de infiltratie in woonwijken en legale sectoren. Plegers van georganiseerde criminaliteit maken gebruik van dezelfde legale structuren en voorzieningen als iedere burger en ondernemer. Denk daarbij aan transportvoorzieningen, financiële en juridische dienstverlening, recreatieterreinen en bijvoorbeeld de vastgoedsector. Zelden wordt duidelijk of bedrijven de criminele activiteiten bewust of onbewust hebben gefaciliteerd. Het is daarom de vraag in hoeverre ondernemers zich bewust zijn van ondermijnende activiteiten.

Aanmelden

Wat houdt ondermijning precies in, hoe signaleer je het en hoe weet je welke keuze je als ondernemer moet maken om er iets tegen te doen? Tijdens de live en online uitzending van 19:15 tot 20:00 uur komen er antwoorden op deze en andere vragen. Deelname is gratis; aanmelden kan hier.

Reacties

Cookieinstellingen