Jan Goedhart na 46 jaar weg bij architectenbureau FKG

Foto: FKG Architecten aan de Zaan

Jan Goedhart neemt na 46 jaar afscheid van FKG Architecten aan de Zaan, het bureau waar hij in 1977 zijn eerste stage kwam lopen. Per vandaag moet dat het gaan doen zonder de voormalige eigenaar, die er bijna 35 jaar aan het roer stond.

Goedhart begon zijn carrière bij een gerenommeerd en alom bekend architectenbureau, waar hij werd ingezet voor schilderklussen aan het huis van de eigenaar. Eigenwijs als hij toen al was pakte hij de Gele Gids en zocht een architectenbureau in de buurt van zijn woonplaats om zijn stage voort te zetten. Het werd het toenmalige architectenbureau G. Feitsma. Goedhart manifesteerde zich al snel als een goede kandidaat voor een partnerschap binnen het bureau door zijn eigenzinnigheid en de kwaliteit van werk.

Grote naam

Op 29-jarige leeftijd kreeg hij dan ook de mogelijkheid om partner te worden en werd het bedrijf omgedoopt tot Feitsma Kruit Goedhart architecten, wat later werd afgekort tot FKG. Door de jaren heen is het bedrijf in Koog aan de Zaan onder de leiding van Goedhart ontwikkeld tot een bureau van naam in de regio: iedereen kent wel een pand in de Zaanstreek dat van de hand van FKG is, zoals Brokking, De Paltrok of De Kroon. Momenteel is FKG architecten een bureau met elf medewerkers, actief in diverse sectoren met het accent op woningbouw.

Dankbaarheid

Op 1 januari 2016 werd Goedhart directie-adviseur bij FKG, dat met ingang van dat jaar verder is gegaan onder leiding van de nieuwe eigenaar Patriek Duisdecker. Deze denkt met veel dank terug aan de jaren die hij met Goedhart werkte: ‘Ik ben Jan nog elke dag onwijs dankbaar voor de kans en de ruimte die hij mij heeft geboden. Jan kan onwijs trots zijn op wat hij heeft neergezet. Zijn plan zit erop. Wij, het team van FKG gaan vanaf hier verder met onze eigen plannen en zullen onze eigen verhalen verzamelen maar dit had niet gekund zonder de basis van Jan.’

Reacties

Cookieinstellingen