Geld provincie naar projecten voor duurzamere landbouw

Foto: Provincie Noord-Holland

Zes projecten die bijdragen aan een duurzamere landbouw en aan kortere ketens in het voedselsysteem krijgen geld van de provincie om van start te kunnen gaan. Eén daarvan is de Stichting Dutch Cuisine, die aan de slag wil in Zaanstreek – Waterland en Amsterdam. Er wordt 99.992 euro overgemaakt.

Dutch Cuisine wil het landelijke concept Biodiversiteit op je Bord uitrollen in Noord-Holland. Diverse producenten bundelen hun krachten om hun producten opgenomen te krijgen in het assortiment van bezorggroothandel VHC Jongens in Oostzaan en gepromoot te worden bij de horeca. Een modelboerderij voor regeneratieve agroforestry wijnbouw van Wijntuin Ronja op landgoed Rorik in Beverwijk krijgt 34.942,40 euro. De boerderij moet huidige en toekomstige fruittelers, wijnboeren en melkveehouders inspireren om andere methoden toe te passen en deze via korte ketens rendabel te maken.

Voedselvisie

Noord-Holland streeft naar een schone en veilige productie van gezond, betaalbaar en smaakvol voedsel voor iedereen. Dat betekent: gezonde verdienmodellen voor ondernemers, maar ook doen wat goed is voor mens en dier, het klimaat, bodem, water en biodiversiteit. In de Voedselvisie 2020-2030 staan kansen en uitdagingen om te komen tot zo’n duurzaam voedselsysteem. Niet alleen de agrarische sector en de voedselverwerkers zijn aan zet, maar ook bijvoorbeeld de retail en detailhandel, consumenten en afvalverwerkers.

Reacties

Cookieinstellingen