Bol.com stopt met verkoop spullen voor opvoeren scooters

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Bol.com stopt met de verkoop van producten voor het opvoeren van scooters,  zo heeft de webwinkel laten weten aan actiegroep Scootervrij. ‘Het is geweldig dat Bol.com deze stap zet,’ reageert Collin Molenaar van Scootervrij. ‘Dit is een krachtig signaal dat het opvoeren van scooters taboe is.’

Aantal overschrijdingen van de constructiesnelheid aan de hand van rollerbanktesten door de politie. Bron: Scootervrij

 

Het betreft producten om scooters sneller te laten rijden dan wettelijk toegestaan. Ook aanpasbare begrenzers gaan in de ban bij de dochter van Ahold Delhaize. Met een aanpasbare begrenzer kan de maximumsnelheid van een te snelle scooter ter plekke worden teruggeschroefd. Hiermee worden politieagenten om de tuin geleid die met een rollerbank de constructiesnelheid van scooters controleren. Opgevoerde scooters en scooters met een aanpasbare begrenzer zijn verboden. Toch staat de politie de verkoop ervan toe en ze zijn dan ook eenvoudig verkrijgbaar via web- en scooterwinkels.

Concurrentie

Marktplaats en Amazon geven aan niet te willen stoppen met de verkoop van de producten. ‘Zij verschuilen zich achter de Nederlandse regelgeving, die de verkoop niet bestraft. Deze bedrijven denken alleen aan geld verdienen en tonen geen enkel blijk van verantwoordelijkheidsgevoel.’ Opgevoerde scooters rijden sneller en veroorzaken daardoor meer ongelukken, meer slachtoffers en meer materiële schade. Scootervrij constateert dat zeker 30 procent van de scooters in Nederland is opgevoerd, wat overeenkomt met 390.000 scooters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen