Akkoord over nieuwe CAO tussen FNV en DHL Parcel

Foto:

Vakbond FNV heeft een akkoord over een nieuwe CAO bereikt met DHL Parcel, een onderdeel voor pakketbezorging van Deutsche Post DHL. Vrachtwagenchauffeurs, loodsmedewerkers en administratief personeel gaan er volgend jaar gemiddeld negen procent op vooruit.

Zij krijgen ook onder meer een hogere reiskostenvergoeding en een eenmalige uitkering van 500 euro bruto. Het minimumloon gaat naar 12,50 euro per uur. De FNV is enthousiast over het akkoord en legt dit positief voor aan leden, die er nu over kunnen stemmen. De CAO voor 2500 medewerkers van DHL gaat in januari in en geldt voor een jaar. De overige van de 11.000 werknemers in Nederland vallen onder de CAO DHL Parcel e-Commerce.

PostNL

De FNV heeft nog altijd geen overeenkomst over een nieuwe CAO bereikt met PostNL, een concurrent van DHL. De vakbond vindt het loonbod te laag en wil dat iedereen binnen PostNL minstens veertien euro per uur gaat verdienen. Behalve de FNV zijn nu ook de vakbonden BVPP en CNV bezig met acties bij het Nederlandse postbedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen