Horeca verwacht meer steun in de rug van gemeente

Foto: Flickr / Gerard Stolk

De afdeling Zaanstreek van Koninklijke Horeca Nederland zat op 22 november met raadsleden om de tafel om te praten over de huidige stand van zaken in de sector en over mogelijkheden voor de gemeente om een helpende hand toe te steken. Voorbeelden van elders kunnen daarbij ter inspiratie dienen.

Bijvoorbeeld de gemeente Haarlem is creatief geweest met ondersteuning in de coronatijd en deze is volgens Ivo Berkhoff, regiomanager zuidelijk Noord-Holland van KHN in deze onzekere economische tijden nog steeds belangrijk. Zo kwam Haarlem met een subsidie voor energiescans, net als bijvoorbeeld de provincie Overijssel met een bijdrage voor de aanschaf van elektrisch verwarmde terrasstoelkussentjes en met een bijdrage aan een arbeidsmarktcampagne om het personeelstekort aan te pakken..

Nijmegen kwam met een subsidie voor het trainen van onervaren horecamedewerkers, en voor de vergroening van de terrassen in de binnenstad door zaken als afscheidingen met planten. Drenthe bedacht gratis dekentje voor terrassen. Genoeg mooie voorbeelden om uit te kiezen, dus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen