Staking PostNL vandaag van de baan, er wordt nu gepraat

Foto: Google Street View

De voorgenomen stakingsactie bij PostNL is vandaag van de baan. Op aanbevelen van de rechter gaat de post- en pakketbezorger eerst nog met de FNV in gesprek om tot een nieuwe CAO te komen. ‘Mochten partijen er niet uitkomen, dan zal de rechter op dinsdagmiddag om 17:00 uur alsnog uitspraak doen,’ zegt een woordvoerster van PostNL.

Het bedrijf probeerde gisteren via een kort geding een door de FNV georganiseerde staking te voorkomen. De rechter wil echter dat PostNL en de bond eerst nog een poging doen om er samen uit te komen. PostNL wilde met de gang naar de rechter voorkomen dat ‘essentiĆ«le dienstverlening, zoals de bezorging van medische post en rouwpost’ zou worden verstoord. Volgens de FNV probeerde PostNL daarmee het stakingsrecht van zijn medewerkers af te pakken. Werknemers krijgen te weinig loon de werkdruk is volgens de vakbond te hoog. Ook wil de bond ‘vaste banen in plaats van uitzendbanen en een goede regeling om eerder te stoppen met werken voor mensen die het zware werk doen’.

Doorpraten

Vorige week werd bekend dat PostNL en vakbonden CNV en BVPP weer met elkaar gaan praten om tot een nieuwe CAO te komen. Deze vakbonden legden donderdag een laatste bod van het postbedrijf unaniem naast zich neer, maar willen wel graag weer in gesprek treden. De FNV kondigde afgelopen vrijdag juist acties aan.

Reacties

Cookieinstellingen