Geen treinen naar Amsterdam Zuid, minder naar Schiphol

Foto: YouTube / ProRail

Vanaf vandaag rijden er twee weken geen treinen naar station Amsterdam Zuid en minder treinen rond Schiphol. Aannemer BAM werkt aan het spoor bij de Zuidas om wissels te vervangen en nieuwe te plaatsen, kabels en leidingen te verleggen en seinen te verplaatsen. De werkzaamheden duren tot en met zondag 27 november.

Het werk aan het spoor begon afgelopen nacht om 04:00 uur. Volgens ProRail zijn de klussen nodig vanwege de verwachte groei van het aantal reizigers. Ook wordt drukte op perrons bij onder andere station Schiphol Airport aangepakt. ‘Door deze werkzaamheden kunnen we namelijk over een paar jaar meer treinen laten rijden tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.’

Andere routes

Het verwisselen en verplaatsen van de wissels bij station Amsterdam Zuid zorgt ervoor dat de Intercity direct (Amsterdam – Breda) in de toekomst langs de oostkant van Amsterdam kan rijden. Daardoor ontstaat ruimte aan de westkant, waardoor daar meer treinen tussen Schiphol en Amsterdam Centraal kunnen rijden. Treinkaartjes zijn tijdens de werkzaamheden geldig in de Amsterdamse metrolijnen 50, 51 en 52, die op station Amsterdam Zuid aankomen en vertrekken. De NS zorgen verder voor vervangend busvervoer.

De NS waarschuwen reizigers ook voor gevolgen op andere treintrajecten, te weten Utrecht – Nijmegen. Normaal gesproken rijdt er een trein van Amsterdam Zuid naar Nijmegen, maar de komende weken dus niet. Dat heeft gevolgen voor de treintijden naar Nijmegen.

Reacties

Cookieinstellingen