Ahold Delhaize laat sterk derde kwartaal achter zich

Foto: Google Street View

Ahold Delhaize was vandaag één van de sterkste stijgers op het Damrak. Het concern profiteerde afgelopen kwartaal van de duurdere dollar en zag de omzet en de winst flink stijgen. Het aandeel van het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en Bol.com werd 2,5 procent hoger gezet.

Dankzij de sterke kwartaalresultaten schroefde de Nederlands-Belgische multinational de winstverwachting voor het hele jaar op. Ook werd een nieuw inkoopprogramma van aandelen aangekondigd van een miljard euro. De stijgende inkoop- en energieprijzen worden voorlopig niet doorberekend aan de consument. ‘Wij proberen de prijzen zo laag mogelijk te houden, onder meer door efficiënt naar onze kosten te kijken,’ zei topman Frans Muller tegen Nu.nl.

Ahold Delhaize heeft afgelopen kwartaal meer omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar haalde in het derde kwartaal een omzet van 22,4 miljard euro, een stijging van ruim negen procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf zag ook de omzetten stijgen in winkels die langer dan een jaar open zijn.

Reacties

Cookieinstellingen